Последни Рецепти
Последни Статии

Сьомгова пъстърва на фурна

Добавено в Ястия с риба и рибни продукти

Добави към моето меню

Сьомгова пъстърва на фурна
Сьомгова пъстърва е риба, която се предлага в рибните магазини у нас – отличава се с това, че е по-едра, месото е розово, като на сьомга, има по-малко кости и повече месо. Вкусна е.
Рецептата е приготвена на фурна, използвана е скарата на фурната и тавата, в която е налята 1 ч.ч. вода. Приготвена по този начин рибата може да бъде изпечена и на скара.

pystyrva semgova 1
Продукти
1 сьомгова пъстърва, около 1 кг
2 лимона
4-5 стръка копър
2-3 скилидки чесън
4 с.л. зехтин
Смелен черен пипер и сол на вкус

pystyrva semgova

Начин на приготвяне
• Рибата се почиства добре и се измива. С остър нож се правят прорези от двете страни на рибата
• В купичка се смесват нарязаните на ситно скилидки чесън, зехтин, настъргана лимонова кора и копър. С тази смес се намазва рибата добре отвън и отвътре
• Във вътрешността се слагат филийки лимон
• Фурната се загрява на 200 градуса, като под скарата се слага тава в която е налята 1 ч.ч. вода. Рибата се слага върху загрятата скара и около нея се подреждат картофи за гарнитура
• Пече се до готовност
• Сервира се нарязана на парчета с картофи, зелена салата и лимон

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории