Киш с броколи и пиле
Добави към моето меню
Киш с броколи и пиле
рецепта за киш – вкусно ястие от маслено тесто, броколи, пиле и заливка от яйца и сирене – изпечено до златисто във фурната – изглежда апетитно и е вкусно
500 гр броколи
200 гр пилешки гърди
100 гр кашкавал
2 яйца
2 домата или чепка чери доматчета
черен пипер на вкус
200 мл готварска сметана
Използвани рецепти:
Рецепта за основа за киш
* Броколито се измива, накъсва се на розички и се сварява на пара за 5 мин;
* Пилешкото месо се сварява (или печено месо – пече се цяло пиле и се взема само бялото месо) и нарязва на малки кубчета;
* В купа се разбиват яйцата, добавя се нарязаното пилешко, сметаната и броколито. Овкусява се с черен пипер на вкус;
* В кръгла тава за печене се пече 15 мин приготвената подложка за киш. Изважда се от фурната и се слага плънката от пиле, броколи, сметана и яйца;
* Доматите се нарязват на колелца, ако са чери домати – на половинки, и киша се покрива с домати. Поръсва се с настъргания на ренде кашкавал;
* Пече се около 20 мин, до готовност. Поднася се със салата.