Последни Рецепти
Последни Статии

Празнично ястие със заек

Добавено в Заешко и дивеч

Добави към моето меню

Празнично ястие със заек
рецепта от българската национална кухня, чудесно ястие за празничната трапеза

1 заек
2 ч.ч. ориз
1 ч.ч. стерилизирани гъби
2 – 3 с.л. олио
1 ч.ч. спанак
1 морков
4-5 глави лук
джоджен на вкус
магданоз
черен пипер и сол на вкус

Заекът се накисва в студена вода с 2 с.л. оцет за няколко часа. След това се нарязва на порционни парчета и се запържва в 2 -3 с. л. олио. Налива се гореща вода, колкото да го покрие, и месото се вари около 40 – 50 минути, докато омекне и започва да се отделя от кокала.

Лукът се нарязва наситно и се задушава. Сипва се оризът, налива се малко вода и когато оризът омекне, се прибавят нарязания спанак, настърган морков, магданоз и джоджен.

Добавят се и нарязаните на филийки гъби. Подправя се с черен пипер и се залива с 6 ч. ч. от бульона, в който се е варил заекът.

Оризът се прехвърля в тава и отгоре се нареждат парчетата заешко месо.

Ястието се пече до готовност при температура 200 градуса.

30.12. 2006

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    Доби // March 13th, 2007 at 4:59 pm

    Хареса ми така предложената рецепта.Заешкото месо е много вкусно и много полезно:)))Благодаря на хората,които са я изпитали:)))