Чийзкейк с малини
Добави към моето меню
Чийзкейк с малини
Продукти
За блата
200 г бисквити, чаени с какао
2-3 с.л. мед
100 г краве масло
За крема
300 г малини
600 г извара (качествена) или рикота
200 г сметана, заквасена
2 пакетчета желатин (20 г)
Рецепта за чийзкейк с малини
• Блата се приготвя като бисквитите се счукват или смилат с блендер. Добавя се кравето масло и меда. С приготвеното бисквитено тесто се разпределя на дъното на форма с ринг. Слага се за около 30 мин в хладилника
• Желатинът се разтваря в 100 мл студена вода и се разтапя на водна баня до прозрачност
• Половината от малините и изварата се разбиват като се добавя и желатина до крем
• Добавя се и сметаната
• Сместа се изсипва във формата върху бисквитения блат и се поставя в хладилник за 3 часа за да стегне
• Готовият чийзкейк се украсява с малини и листа мента