Последни Рецепти
Последни Статии

Рататуй с доматен сос

Добавено в Френска кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Рататуй с доматен сос
Вкусно е. зеленчуци много и малко подправки и се получава едно от най-вкусните ястия, което се приготвя през лятото. Вариант от редени тиквички, патладжани и домати и доматен сос с още неща

ratatui 3

Продукти
2 тиквички
1 патладжан
3 домата
За соса
2 домата
2 печени чушки
1 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
5-6 листа босилек
2 с.л. зехтин

Рецепта за рататуй
• Приготвянето на соса става като лука и скилидките чесън се нарязват на ситно. В дълбок тиган се загрява зехтина и се добавят. Разбърква се докато станат златисти. Добавя се настъргания морков и домат
• След това се дръпва се добавят нарязаните на ситно печени чушки и зелен лук. Соса се изсипва в тавичка за печене
• Патладжаните се режат на тънки кръгчета и се слагат в купа със студена вода за 30 мин, след което измиват. Тиквичките и доматите се режат също на кръгчета
• В тавата се редят кръгче патладжан, тиквичка, домат, така докато се подредят всички продукти. Долива се 1 ч.ч. вода

ratatui 1

• Пече се на средна фурна до готовност, около 40 мин
• Поднася се поръсено с босилек и магданоз

ratatui 2

Трудно е в градината да намерите еднакви по форма зеленчуци, затова не търсете самото съвпадение на нарязаните кръгчета, а ги наредете.
А това е вариант. също е рататуй, някой ще го нарече – редени зеленчуци с доматен сос на фурна. Нарежете ги на кръгчета патладжана и тиквичките и на грил тигана ги запечете, да се вижда решетката, но да не са готови още. Редете ги – патладжан, чушка, домат, тиквичка, може да сложете кръгче сирене – моцарела, но добре става и с кравесирене стига да може да се реже. залейте с малко доматен сос и подправки по ваш вкус. и запечете във фурната.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории