Последни Рецепти
Последни Статии

Пилешка кавърма от бутчета

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • пилешки бутчета – 4 бр.
  • лук – 2 големи глави
  • чушки (средно големи) – 2 бр.
  • ориз – 250 гр.
  • бяло вино (или вода) – 1 ч.ч.
  • пикантина (или подобна подправка) – 1 – 2 ч.л.
  • магданоз – на вкус
  • чубрица – на вкус

Бутчетата се обезкостяват и режат на малки парчета. Запържват се до бяло. Лукът се реже на едро и се запържва отделно от пилешкото месо. Добавя се ситно нарязания магданоз. Всичко се смесва и се добавят пиперките нарязани на не много едро, прибавя се виното и се оставя да покъкри на тих огън.

Оризът се вари в подсолена вода с олио. Прецежда се и се измива със студена вода.

При сервиране оризът се оформя във външния край на чинията, а в средата се слага пилешката каварма.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории