Салата от грах и царевица (мексикана)
Добави към моето меню
- 1 ч.ч. грах
- 1 ч.ч. млечна царевица
- 2-3 кисели краставички
- 2 печени чушки
- 2 моркова
- 1 средна глава лук
- 1 с.л. зехтин
- магданоз
- Ако използвате замразени грах или царевица, извадете ги предварително и ги оставете да се размразят или ги залейте с топла вода за няколко минути. Не ги слагайте в микровълнова фурна, тъй като клетките изграждащи зърната се разрушават.
- Нарежете на дребно лука, морковите, печените чушки и киселите краставички, след което ги омесете с граха и царевицата.
- Полейте със зехтина и поръсете с нарязан на ситно магданоз.
Варианти
- Можете да залеете салатата с 3-4 с.л. марината от краставичките.
- Поръсете с нарязана на ситно целина.
Салатата е подходяща гарнитура към риба ястия на скара (кюфтета, кебапчета, пържоли и др.). Може да се консумира и като самостоятелно ястие.