Пролетна яхния от грах
Добави към моето меню
- 500 гр грах
- 500 гр млади картофи
- 1 връзка зелен лук
- 1 морков
- 4 сл растително масло
- 1 чл доматено пюре
- 1/2 чл червен пипер
- 1 чл брашно
- копър
- магданоз
Лукът, нарязан на ситно, и морковът – нарязан на колелца се задушават в половината растително масло. Добавят се последователно брашното, червения пипер и доматеното пюре. Долива се една чаша топла вода и останалото растително масло. Сосът се кипва и в него се слагат грахът и картофите. Ястието се вари на тих огън около 25-30мин. Посолява се на вкус и се наръсва с нарязаните магданоз и копър. Поднася се със зелена салата и по 1 сл кисело мляко към всяка порция
Стандартна рецепта за грах с картофи мерси все пак,аз лично я опростих без лук-а и доматите и стана също много добре,взместо лук сложих нарязан на ситно чесън.