Последни Рецепти
Последни Статии

Френска салата

Добавено в Салати

Добави към моето меню

  • 3 средно големи сврени картофа
  • 4 домата
  • 2-3 твърдо сварени яйца
  • няколко листа прясно зеле, около 100гр
  • 3 кремвирша
  • консервирана царевица, около 1/2 опаковка от малките
  • За соса:
  • 1 сл горчица
  • зехтин или обикновено олио
  • 1 чл оцет

Измивате доматите и ги нарязвате в дълбок съд на кубчета. Пробавят се обелените и нарязани на дребни кубчета яйца, след което се нарязват и зелевите листа, картофите на кубчета и крмвиршите на колелца. Добавяте и консервираната царевица и разбърквате добре всичко и слагате в хладилника да се охлади.
Приготвяне на соса:
Вземате малък дълбок съд за сос, може и чаена чашасагате горчицата, посолявате леко, може да се сложи и малко черен пипер, разбърквате с вилица и пробавяте малко зехтин и разбърквате. Така докатао стане средно рядък, след което добавяте малко оцет, като бъркате непрекъснато, след оцете соса става по-втечнен. С приготвения сос заливате салатата

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    Tara // July 24th, 2006 at 7:04 pm

    Здравейте чревоугодници!Съжалявам,но тази сала-няма нищо общо с френската кухня.Тази салата е пълна измислица затова сменете името и.Ако на някой от Вас му се прияде “френска салата”:Моля непри-готвяйте това чудо!”