Френска салата
Добави към моето меню
- 3 средно големи сврени картофа
- 4 домата
- 2-3 твърдо сварени яйца
- няколко листа прясно зеле, около 100гр
- 3 кремвирша
- консервирана царевица, около 1/2 опаковка от малките
- За соса:
- 1 сл горчица
- зехтин или обикновено олио
- 1 чл оцет
Измивате доматите и ги нарязвате в дълбок съд на кубчета. Пробавят се обелените и нарязани на дребни кубчета яйца, след което се нарязват и зелевите листа, картофите на кубчета и крмвиршите на колелца. Добавяте и консервираната царевица и разбърквате добре всичко и слагате в хладилника да се охлади.
Приготвяне на соса:
Вземате малък дълбок съд за сос, може и чаена чашасагате горчицата, посолявате леко, може да се сложи и малко черен пипер, разбърквате с вилица и пробавяте малко зехтин и разбърквате. Така докатао стане средно рядък, след което добавяте малко оцет, като бъркате непрекъснато, след оцете соса става по-втечнен. С приготвения сос заливате салатата
Здравейте чревоугодници!Съжалявам,но тази сала-няма нищо общо с френската кухня.Тази салата е пълна измислица затова сменете името и.Ако на някой от Вас му се прияде “френска салата”:Моля непри-готвяйте това чудо!”