Великденска салата
Добави към моето меню
- 8 сварени яйца
- 80гр масло
- черен пипер
- сол на вкус
- 16 листа от зелена салата
- 16 репички
Яйцата се режат на половинки, жълтъците се вадят и се размачкват с маслото, солта и черния пипер. Сместа се пълни в белтъците и се сервира с къдрави зелени салатки и розички от репички
Това е класическия вариант на тази салата, намерен в книгите. В преработен от мен вариант.
Яйцата се разрязват на половинки. Жълтъците се смачкват с настъргано сирене и мойонеза и се подправят на вкус с черен пипер, получава се вкусен крем. В половинките яйца се шприцова от сместа.
Половинките яйца се подреждат върху листа от зелена салата и се аранжират с разрязани като розички – репички.
април 27 2005