Великденска салата 2
Добави към моето меню
- 4 сварени яйца
- 2 марули или зелени салати
- 1 връзка пресен зелен лук
- 2 сл зехтин
- 1 лимон
- 1/2 връзка магданоз
- сол на вкус
Твърдо сварените яйца се обелват и се нарязват 1 яйца на парчета и 2 – на кръгчета. Марулите се почистват от външните листа, измиват се в обилно течаща вода и след отцеждането се нарязват на дребни парченца. Пресният лук се почиства и се нарязва ситно. В салитиера се поставят нарязаните марули, нарязаният лук и нарязаните на парченца яйца и се разбъркват. Салатата се посолява и се подправя със зехтин и лимонов сок. Украсява се с нарязаните на кръгчета яйца.
април 27 2005