Последни Рецепти
Последни Статии

Великденско пиле с вино

Добавено в Ястия с месо, Ястия с пиле

Добави към моето меню

  • пиле около 1кг
  • прясно мляко 30гр
  • лук 100 гр
  • моркови 100 гр
  • целина 50 гр
  • чесън 2-3 скилидки
  • брашно 1 сл
  • 3 жълтъка
  • бяло вино 200 мл
  • кисело мляко 200 гр
  • 1 лимон
  • магданоз 1/2 връзка
  • червен пипер 1/2 чл
  • сол на вкус

Почистеното и измито в студена течаща вода пиле се отцежда и нарязва на порции. Поставя се в тенджера със сгорещена мазнина и малко вода и се задушава в в похлупения съд до порозовяване. Прибавят се ситно нарязаният лук, а след задушаването му – морковите и целината. Ястието се поръсва с брашното и червения пипер, залива се с вода и се вари на слаб огън. След омекване на месото сосът се прецежда, зеленчуците се пресоват и се връщат в соса заедно с месото. Задушава се с бялото вино и варенето продължава още 10 минути. Застройва се с разбитите с киселото мляко жълтъци и се поръсва при сервирането с лимоновия сок и ситно нарязания магданоз.

април 27 2005

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории