Пълнена агнешка плешка
Добави към моето меню
- 1 агнешка плешка, около 2 – 2,5 кг
- 2-3 връзки зелен лук
- по една връзка магданоз и джоджен
- 1 чл черен пипер
- 1 чаена чаша ориз
- 1 пакетче краве масло
- сол на вкус
Задушете ситно нарязания зелен лук с половината от маслото и 3 лъжици вода. Прибавете измития ориз, разбъркайте го няколко пъти и залейте с 2 чаши гореща вода. Варете на тих огън около 10 минути. Прибавете черния пипер, сол на вкус, ситно нарязаните магданоз и джоджен и по желание сварени и нарязани агнешки дреболии. Изсипете плънката в направения в плешката отвор и го зашийте с конец. Посоелете месото, намажете го с останалото масло и го сложете в тава с една чаша гореща вода. Покрийте тавата с фолио и печете отначало в гореща, а след това в умерена фурна. По време на печенето поливайте със соса, ако е необходимо долейте топла вода. Поднесете със свежа зелена салата.
Април 30 2005