Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнена агнешка плешка

Добавено в Ястия с агнешко, Ястия с месо

Добави към моето меню

  • 1 агнешка плешка, около 2 – 2,5 кг
  • 2-3 връзки зелен лук
  • по една връзка магданоз и джоджен
  • 1 чл черен пипер
  • 1 чаена чаша ориз
  • 1 пакетче краве масло
  • сол на вкус

Задушете ситно нарязания зелен лук с половината от маслото и 3 лъжици вода. Прибавете измития ориз, разбъркайте го няколко пъти и залейте с 2 чаши гореща вода. Варете на тих огън около 10 минути. Прибавете черния пипер, сол на вкус, ситно нарязаните магданоз и джоджен и по желание сварени и нарязани агнешки дреболии. Изсипете плънката в направения в плешката отвор и го зашийте с конец. Посоелете месото, намажете го с останалото масло и го сложете в тава с една чаша гореща вода. Покрийте тавата с фолио и печете отначало в гореща, а след това в умерена фурна. По време на печенето поливайте със соса, ако е необходимо долейте топла вода. Поднесете със свежа зелена салата.

Април 30 2005

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории