Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнен заек

Добавено в Заешко и дивеч, Ястия с месо

Добави към моето меню

  • 1 заек – около 1,5 кг
  • заешки дреболии – сърце, черен дроб, бъбреци – около 150 г
  • 100 г ориз
  • 100 г гъби
  • 150 г олио
  • 150 г червено вино
  • 1 малка глава лук
  • 3 дафинови листа
  • джоджен на вкус
  • черен пипер и сол на вкус
  • магданоз

Запържваме нарязаните на дребно вътрешности, прибавяме нарязаните лук,гъби, черен пипер, сол, магданоз, ориза и заливаме с 300 г вода и задушаваме на слаб огън до пълното изпаряване на водата.
С така приготвената плънка пълним заека и го зашиваме. поставяме го в тава за печене, поливаме го с виното, мазнината, поръсваме с чер пипер и сол. доливаме 200 г вода, поставяме дафиновите листа и покриваме съда с фолио.
Пече се 1,5 часа на силна фурна (рецептата е за питомен млад заек – ако е див, трябва да се маринова предварително и да се пече повече). По желание може да оставим допълнително за още 10 минути без фолиото за да се получи желания златист загар.

Вариант – в тавата в която се пече заека може да се сложи от едната страна нарязани картофи, а от дригата ориз със зеленчуци. Така гарнитурата ще е готова.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

2 Comments

  1. 1
    Цвети // October 8th, 2006 at 5:05 pm

    Рецептата е страхотна, а резултата е да си оближеш пръстите :)

  2. 2
    поля // January 5th, 2007 at 2:13 am

    къде е останалия дивеч