Последни Рецепти
Последни Статии

Ягодова торта – йогурт

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

  • 4 пакетчета желатина
  • 3 кофички кисело мляко
  • 2 ч.чаши захар
  • 3 с.лъжици лимонов сок
  • 1 кг ягоди (малини)
  • 1 готов блат
  • 1/2 чаена чаша орехи (нарязани на едричко)
  • 2 сл ром

В 3 кафени чашки хладка вода се разтварят 4 желатина. Киселото мляко се разбърква със захарта, ванилията и лимоновият сок. Ягодите се нарязват, като се избират най-хубавите за украса отгоре, и се слагат в млякото. Добавят се нарязаните орехи. Добре набъбналият желатин се слага на слаб огън (може на водна баня) и се бърка докато стане на прозрачен сироп. Не трябва да звира. Когато желатина поизстине се изсипва в млечно-плодовата смес и хубаво се разбърква.

Блата се слага на дъното на форма за торта, поръсва се с рома, отгоре се залива със сместа. Поставя се във фризер за няколко минути, за да стегне или направо в хладилника. Нареждат се отделените ягоди върху тортата. Тората се слага отново на студено. След около час-два тортата е готова за консумация.

Ягодите може да се смесят или заменят напълно с банани, ананас от компот или друг плод по избор. Вместо плодове, може да се сложи какао и настърган шоколад. Може да се пасират плодовете, вместо да се режат и да се направи желирано плодово мляко. Отгоре, може да се желира компот или сок от червени плодове. Може да се наръсят кокосови или шоколадови стърготинки.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории