Бяла риба с бадеми «Естер»
Добави към моето меню
- 1кг бяла риба /хек, треска, мерлуза/
- 200 г белени и накълцани бадеми
- 4 средно големи зрели домата
- 1 к.ч. бяло вино
- зехтин
- половин литър вода
- шафран (по желание)
- магданоз (по желание)
- целина (по желание)
- 3 яйца
- галета или царевично брашно
Нарежете рибата на порции и я панирайте с яйцата и галетата (царевичното брашно) докато стане златиста и хрупкава.
В тенджера загрейте зехтина и като разбърквате леко запъжете бадемите. Прибавете настърганите домати и задушете за няколко минути след което залейте с водата и бялото вино, поръсете с шафранът и солта и разбъркайте докато се получи хомогенна смес.
Добавете към соса панираните парчета риба и оставете да ври на слаб огън около 15 минути.
Сервирайте ястието топло като поръсите с накълцани на дребно магданоз и целина.