Последни Рецепти
Последни Статии

Бяла риба с бадеми «Естер»

Добавено в Ястия с риба и рибни продукти

Добави към моето меню

  • 1кг бяла риба /хек, треска, мерлуза/
  • 200 г белени и накълцани бадеми
  • 4 средно големи зрели домата
  • 1 к.ч. бяло вино
  • зехтин
  • половин литър вода
  • шафран (по желание)
  • магданоз (по желание)
  • целина (по желание)
  • 3 яйца
  • галета или царевично брашно

Нарежете рибата на порции и я панирайте с яйцата и галетата (царевичното брашно) докато стане златиста и хрупкава.

В тенджера загрейте зехтина и като разбърквате леко запъжете бадемите. Прибавете настърганите домати и задушете за няколко минути след което залейте с водата и бялото вино, поръсете с шафранът и солта и разбъркайте докато се получи хомогенна смес.

Добавете към соса панираните парчета риба и оставете да ври на слаб огън около 15 минути.

Сервирайте ястието топло като поръсите с накълцани на дребно магданоз и целина.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории