Зеленчукова тортиля
Добави към моето меню
- 5 яйца
- 3 глави лук
- 2 с.л нарязан магданоз
- 1 с.л. нарязан копър
- 1/4 ч. чаша брашно
- 1 тиквичка
- 1 зелена чушка
- 1/2 ч. чаша грах (замразен или от консерва)
- 1/2 ч.л. олио
- 1/2 ч.л. ябълков оцет
- 1 ч.л сода бикарбонат
- 1/2 ч. чаша кисело мляко
- червен пипер на вкус
Настъргвате лукът и тиквичката(или нарязвате на много ситно). Поставят ги в купа и добавяте нарязана на ситно чушка, наситнени магданоз и копър, грах, червен пипер. Подправяте с оцет на вкус.
В отделен съд разбивате яйцата, наливате 1/2 ч.ч. вода, изиспвате брашното и добавяте киселото мляко, в което сте разтворили содата. Разбърквате до получаване на еднородна смес.
Зеленчуците се заливате с яйчната смес и разбървате добре. Изсипвате в намзанена с олио тавичка и печете във фурна при 180-200 градуса около 30мин.