Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнени тиквички с извара

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

  • 4 тиквички
  • 250 гр извара
  • 1 стрък лук (или 1 глава кромид лук)
  • 4 стръка копър
  • черен пипер на вкус
  • олио за намазване
  • 2 яйца

Тиквичките разрязвате на две и бланширате за 3 минути в кипяща вода. Охлаждат се и ги издълбавате. Задушавате нарязаният наситно лук и наситнената вътрешност на тиквичките около 5 минути.

Омесвате изварата, копърът, яйцата, задушеният лук и вътрешността на тиквичките. Пълните тиквичките и подреждате в намазана с мазнина тава.

В тавата наливате един пръст вода. Поставяте във фурна и се пече 20-30 минути при температура 200 градуса (до златисто).

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории