Пълнени тиквички с извара
Добави към моето меню
- 4 тиквички
- 250 гр извара
- 1 стрък лук (или 1 глава кромид лук)
- 4 стръка копър
- черен пипер на вкус
- олио за намазване
- 2 яйца
Тиквичките разрязвате на две и бланширате за 3 минути в кипяща вода. Охлаждат се и ги издълбавате. Задушавате нарязаният наситно лук и наситнената вътрешност на тиквичките около 5 минути.
Омесвате изварата, копърът, яйцата, задушеният лук и вътрешността на тиквичките. Пълните тиквичките и подреждате в намазана с мазнина тава.
В тавата наливате един пръст вода. Поставяте във фурна и се пече 20-30 минути при температура 200 градуса (до златисто).