Последни Рецепти
Последни Статии

Телешки гърди с пълнеж от зеленчуци

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • 100 гр ориз
  • 50 гр стафиди
  • 50 гр белени слънчогледови семки
  • 200 гр тиквички
  • 2 стръка праз
  • 1 стрък пресен лук (или 3 глави кромид лук, ако за сезона няма прази зелен лук)
  • 50 гр настърган кашкавал
  • 800 гр телешки гърди
  • 100 мл вино
  • 3 сл олио
  • черен пипер на вкус

Сварете ориза. Накиснете в топла вода стафидите. Нарежете на дребни парченца тиквичките и праза (лука) и ги задушете. Добавете малко вода и подправки на вкус и варете 10 минути. Изцедете стафидите, отделете няколко за соса, а останалите заедно със слънчогледовите семли прибавете към ориза и зеленчука. Поръсете със ситно нарязания зелен лук и разбъркайте добре. Прибавете кашкавала и подправките.

Направете дълбок джоб в гърдите, напълнете със сместа и зашийте отвора с конец. Отвън намажете с червен пипер. Сложете гърдите в тава, прибавте виното, една чаена чаша топла вода и подправете на вкус. Прибавете останалите стафиди и ако Ви е останало от плънката. Печете 1 час при 200 градуса.

Нарежете изпеченото месо на филии. Сервирайте го поръсено със соса от печеното, парче лимон и свежа салата.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории