Пица Капричоза
Добави към моето меню
- 600 гр брашно
- 25 гр мая
- 2 с.л зехтин (или олио)
- 1 ч. чаша хладка вода
- за гарниране:
- 400 гр домати
- 300 гр моцарела (или сирене)
- 100 гр кисели краставички
- 1 шепа зелени маслини
- няколко гъби (мариновани)
- чушки зелена и червена (или от туршия)
- черен пипер и босилек на вкус
Смесвате всички продукти за подложката до пълна готовност – да се получи меко и пухкаво тесто, което оставяте да втаса около 1 час покрито с кърпа за около 2 часа до удвояване на обема му. След това го разточвате на кори размер 20-25 см (в зависимост от разнера на тавата) и дебелина около 5 мм.
Платката поставяте в намазнена тава и покривате с нарязани на кръгчета домати и наръсвате със зехтин. Запичате около 10 минути след което добавяте останалите продукри за гарниране – моцарелата, нарязана на кубчета, киселите краствички на кръгчета, маслините – на полвинки, почистени от костилките, гъбите – на филийки, чушките – на кръгчета. Сега допичате пицата, до апетитно златисто.
Поднася се с айрян.