Последни Рецепти
Последни Статии

Пица Капричоза

Добавено в Пица, спагети, лазаня

Добави към моето меню

  • 600 гр брашно
  • 25 гр мая
  • 2 с.л зехтин (или олио)
  • 1 ч. чаша хладка вода
  • за гарниране:
  • 400 гр домати
  • 300 гр моцарела (или сирене)
  • 100 гр кисели краставички
  • 1 шепа зелени маслини
  • няколко гъби (мариновани)
  • чушки зелена и червена (или от туршия)
  • черен пипер и босилек на вкус

Смесвате всички продукти за подложката до пълна готовност – да се получи меко и пухкаво тесто, което оставяте да втаса около 1 час покрито с кърпа за около 2 часа до удвояване на обема му. След това го разточвате на кори размер 20-25 см (в зависимост от разнера на тавата) и дебелина около 5 мм.

Платката поставяте в намазнена тава и покривате с нарязани на кръгчета домати и наръсвате със зехтин. Запичате около 10 минути след което добавяте останалите продукри за гарниране – моцарелата, нарязана на кубчета, киселите краствички на кръгчета, маслините – на полвинки, почистени от костилките, гъбите – на филийки, чушките – на кръгчета. Сега допичате пицата, до апетитно златисто.

Поднася се с айрян.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории