Скумрия филе във вино
Добави към моето меню
- 4 скумрии
- 1 чаша бяло вино
- 1 чаша вода
- 1 глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- 1 дафинов лист
- лимон
- смлян черен пипер
- магданоз
Виното, водата, нарязания лук и чесън заедно с подправките варите 5 минути, след което ги оставяте да изстинат. В изстиналия бульон поставяте почистените скумрии и варите на тих огън около 15-20 минути, до готожност на рибата. Оставяте ги да изстинат в бульона. Отсрянявате костите на рибата, нарязвате ги на парчета и ги подреждате върху равна чиния. Бульонът варите докато се изпари половината и като изстине се излива върфу скумриите. Накрая украсявате с магданоз и парченца лимон.