Последни Рецепти
Последни Статии

Риба с пикантни зеленчуци

Добавено в Ястия с риба и рибни продукти

Добави към моето меню

  • 4 домата
  • 2-3 тикивички (около 1/2 кг)
  • 2 патладжана (около 1/2 кг)
  • по една червена и зелена чушка
  • 1 глава лук
  • няколко скилидки чесън
  • 1 стрък мащерка
  • щипка захар
  • черен пипер на вкус
  • 4 филета бяла риба (около 150-200 грама всяко)

Нарежете почистените домати, патладжани и тиквички. Нарежете зелената и червената чушка, на дребно нарежете лука, а скилидките чесън оставете цели. Задушете лука с 1 с.л зехтин и малко вода и след това прибавете нарязаните зеленчуци и чесъна, подправките – мащерката и черен пипер на вкус и щипка захар. Похлупете с капака и оставете да къкри докато омекнта зеленчуците.

Поръсете рибните филета с пипер и запържете с 2 с.л зехтин при много висока температура. Намалете температурата и ги пържете още няколко минути.

Поставете рибните филета и задушените зеленчуци в плато и гарнирайте с клонки мащерка, магданоз и парченца лимон.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории