Риба с пикантни зеленчуци
Добави към моето меню
- 4 домата
- 2-3 тикивички (около 1/2 кг)
- 2 патладжана (около 1/2 кг)
- по една червена и зелена чушка
- 1 глава лук
- няколко скилидки чесън
- 1 стрък мащерка
- щипка захар
- черен пипер на вкус
- 4 филета бяла риба (около 150-200 грама всяко)
Нарежете почистените домати, патладжани и тиквички. Нарежете зелената и червената чушка, на дребно нарежете лука, а скилидките чесън оставете цели. Задушете лука с 1 с.л зехтин и малко вода и след това прибавете нарязаните зеленчуци и чесъна, подправките – мащерката и черен пипер на вкус и щипка захар. Похлупете с капака и оставете да къкри докато омекнта зеленчуците.
Поръсете рибните филета с пипер и запържете с 2 с.л зехтин при много висока температура. Намалете температурата и ги пържете още няколко минути.
Поставете рибните филета и задушените зеленчуци в плато и гарнирайте с клонки мащерка, магданоз и парченца лимон.