Последни Рецепти
Последни Статии

Пиле със зеленчуци

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • 6 пилешки бутчета
  • 4 картофа
  • 2 тиквички
  • 3 домата
  • 2 глави лук
  • дафинов лист,
  • 100 г сухо бяло вино
  • зехтин
  • черен пипер на вкус

Сварете пилешките бутчета в подсолена вода за около 10 минути. Извадете и отцедете. Сварете картофи, без да ги разварите, извадете и отцедете. В намазана със зехтин тавичка подредете на слоеве месото и нарязаните на тънки ленти зеленчуци. Между тях пъхнете дафиновия лист. Овкусете с черен пипер, залейте със зехтин и бяло вино и печете на умерена фурна около 45 минути. Ако се налага, доливайте по малко топла вода или пилешки бульон.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории