Лятно предястие
Добави към моето меню
- 4 домата
- 4 малки краставици корнишони или една голяма
- 2 твърдо сварени яйца
- 250 гр шунка
- 1/4 пкатче краве масло
- 1 кафена чаша сварен ориз
- 1 консерва риба тон
- 1 опаковка майонеза
- листа от зелена салата
- лимонов сок
- черен пипер
- няколко листенца магданоз, целина, босилек
Отрежете капачета на доматите и ги издълбайте. Пасирайте с вилица рибата тон и я смесете с 2/3 от майонезата. С половината от тази смес напълнете доматите и ги затворете с капачетата.
Обелете краставиците, разрежете ги на две и ги напълнете с останала майонеза с риба към която сте прибавили и сварения ориз.
Обелете яйцата и ги разрежете на половинки. Извадете жълтъците и ги смесете с разбитото на пяна масло и черен пипер на вкус. Напълнете белтъците с тази смес. Нарежете шунката на филиики и разпределете върху тях ситно нарязаната целина смесена с останалата майонеза и част от шунката, нарязанана дребно Завийте филииките шунка на рулца.
Наредете всичко в елипсовидна чиния върху листа от зелена салата и украсете с парченца лимон и клончета магданоз