Последни Рецепти
Последни Статии

Плодова пита с праскови

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

  • 250 гр брашно
  • 150 гр масло
  • 1 яйца
  • щипка сол
  • за плънката:
  • 1 кг праскови
  • 250 гр захар

Измивате прасковите, обелвате ги и почиствате от костилките. Наръсвате ги с половината от захарта и ги оставяте да престоят 1 час.

Брашното смесвате с омекналото масло, яйцето, щипка сол и 3 с.л. вода. Омесвате меко тесто, което правите на топка и оставяте да престои около 15-20 мин. в хладилник.

Две трети от тестото, разточвате на кора, която се разстилате на дъното на тортена форма, намазана с масло, като краищата леко повдигате по стените.

Отгоре се нареждат нарязаните на резенчета праскови, поръсват се с останалата захар и се покриват с кора от останалото тесто. Питата се набожда с вилица, намазва се с едно разбито яйце с 1 с.л. олио и се пече в умерена фурна.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории