Последни Рецепти
Последни Статии

Зеленчуков огретен

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

  • 1 средно голям патладжан
  • 2 тиквички
  • 500 грама чушки
  • 500 грама картофи
  • 500 грама домати
  • 2 глави лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1/2 връзка магданоз
  • 100 мл олио
  • черен пипер на вкус

Картофите се сварявате в малко вода. Подготвяте зеленчуците: тиквичките, доматите и лукът се почистват и се нарязват на тънки кръгчета. Патладжанът се нарязва тена тънки филии, които престояват около 1 час. Чушките почиствате от семките и нарязвате на кръгчета, а чесънът и магданозът нарязвате на дребно. Сварените картофи обелвате и режете на колелца.
В тавичка нареждате зеленчуците в следния ред – ред домати, поръсени с магданоз, ред лук и тиквички, поръсени с чесън, ред патладжани, посипани с малко лук и т.н. до свършването на продуктите. Оставяте няколко резена домати, които да слозхите най-отгоре.

Заливате с една чачена чаша топла вода, олиото, поръсвате с черен пипер и печете в умерена фурна до запичане на зеленчуците.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории