Ориенталска яхния
Добави към моето меню
- 1/2 кг патладжани
- 1/2 кг тиквички
- 7-8 пиперки
- 3-4 червени домати
- 2 глави ситно нарязан лук
- 4-5 с.л. олио
- 4-5 скилидки чесън
- червен пипер
- черен пипер на вкус
- 1 дафинов лист
- чаша червено вино
- 1/2 връзка ситно нарязан магданоз
Патладжаните и тиквичките ги измивате, почиствате, нарязвате на филийки и леко запържвате. Пиперките опичате и обелвате. Доматите нарязвате на кръгчета. В тавичка нареждате на пластове продуктите, като най-отгоре нареждате доматите.
Отделно в олиото задушавате лука и чесънът и прибавяте брашното. запръжката разреждате с виното и 1 ч.ч. топла вода до получаването на умерено гъст сос, към който прибавяте червения пипер,черния пипер, дафиновиа лист и магданоза. Щом сосът възври заливате ястието и запичате на фурна.
Поднасяте ястието студено.