Последни Рецепти
Последни Статии

Царска туршия с люти чушлета

Добавено в Туршии

Добави към моето меню

  • 10кг камби
  • 5кг карфиол
  • 2кг моркови
  • 500гр чесън
  • няколко люти чушлета
  • листата от 1 глава целина или 2връзки листа
  • 1 пакетче черен пипер
  • 1 пакетче бахар
  • счукан дафинов лист
  • 1/2 пакетче синап
  • за саламурата:
  • 2 чаени чаши сол
  • 6 чаени чаши оцет
  • 14 чаени чаши вода
  • 2 чаени чаши мед

Почистете камбите и ги нарежете на четири или повече според големината им. Накъсайте карфиола на розички. Почистете чесъна на скилидки. Нарежете морковите на кръгчета, а лютите чушлета и листата на целината накълцайте на ситно.

Редете на пластове в бурка – от всичко по малко.

Залейте с кипналата саламура.

Ако туршията се приготвя за бързо консумиране се залива с топла саламура. Ако искате да я ядете през зимата – със студена.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    Kaмчев // February 2nd, 2007 at 2:37 am

    Пропуснали сте да добавите олиото, без него нищо няма да стане :)