Царска туршия с люти чушлета
Добави към моето меню
- 10кг камби
- 5кг карфиол
- 2кг моркови
- 500гр чесън
- няколко люти чушлета
- листата от 1 глава целина или 2връзки листа
- 1 пакетче черен пипер
- 1 пакетче бахар
- счукан дафинов лист
- 1/2 пакетче синап
- за саламурата:
- 2 чаени чаши сол
- 6 чаени чаши оцет
- 14 чаени чаши вода
- 2 чаени чаши мед
Почистете камбите и ги нарежете на четири или повече според големината им. Накъсайте карфиола на розички. Почистете чесъна на скилидки. Нарежете морковите на кръгчета, а лютите чушлета и листата на целината накълцайте на ситно.
Редете на пластове в бурка – от всичко по малко.
Залейте с кипналата саламура.
Ако туршията се приготвя за бързо консумиране се залива с топла саламура. Ако искате да я ядете през зимата – със студена.
Пропуснали сте да добавите олиото, без него нищо няма да стане