Последни Рецепти
Последни Статии

Гулаш

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • 250гр месо без кости и тлъстини
  • 4-6 глави кромид лук
  • 2 с.л. свинска мас или олио
  • 2 ч.ч. бульон или гореща вода
  • 1 с.л доматено пюре
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 1 с.л. брашно
  • ким
  • магданоз

Месото се нарязва на по-едри парчета и леко се посолява, след което се задушава в мазнината. Отделно в останалата мазнина се пързхи до златисто оцветяване нарязания на дребно лук, наръсва се със смес от червения пипер и брашното и се прибавя към месото.

След няколко минути се прибавя доматеното пюре, размито с 3-4 с.л. бульон и ким на вкус.

Вари се до готовност и се поръсва с дребно нарязан магданоз.

Към ястието се поднасят варени картофи или тестени изделия (паста) и салата според сезона.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории