Гулаш
Добави към моето меню
- 250гр месо без кости и тлъстини
- 4-6 глави кромид лук
- 2 с.л. свинска мас или олио
- 2 ч.ч. бульон или гореща вода
- 1 с.л доматено пюре
- 2 ч.л. червен пипер
- 1 с.л. брашно
- ким
- магданоз
Месото се нарязва на по-едри парчета и леко се посолява, след което се задушава в мазнината. Отделно в останалата мазнина се пързхи до златисто оцветяване нарязания на дребно лук, наръсва се със смес от червения пипер и брашното и се прибавя към месото.
След няколко минути се прибавя доматеното пюре, размито с 3-4 с.л. бульон и ким на вкус.
Вари се до готовност и се поръсва с дребно нарязан магданоз.
Към ястието се поднасят варени картофи или тестени изделия (паста) и салата според сезона.