Есенна салата
Добави към моето меню
- Продукти за 10 стандартни буркана:
- 3,5кг чушки
- 3.5кг моркови
- 2кг лук
- 800мл оцет
- 200гр олио
- 300гр захар
- 200гр сол
- черен пипер
- бахар
- дафинов лист
Измийте чушките, почистете ги от семенниците и ги бланширайте за 2-3 минути в гореща вода. След това ги охладете в студена вода и ги нарежете на ивички.
Изберете млади и свежи моркови, почистете ги, измийте ги и ги нарежете на колелца.
Почистете лука и го анережете на филийки.
Смесете в дълбок съд подготвените зеленчуци. В тенджера сипете 1л вода, захарта и солта и кипнете течността, докато се разтворят напълно.
Във всеки от приготвените буркани сипете по 80гр оцет, 20гр олио, по 4-5 зърна черен пипер, 1-2 зърна бахар и по 1 дафинов лист. Напълнете плътно сус зеленчуковата смес и допълнете бурканите с горещата марината.
Запечатайте херметически и стерилизирайте салатата в продължение на 20 минути.