Последни Рецепти
Последни Статии

Есенна салата

Добавено в Туршии

Добави към моето меню

  • Продукти за 10 стандартни буркана:
  • 3,5кг чушки
  • 3.5кг моркови
  • 2кг лук
  • 800мл оцет
  • 200гр олио
  • 300гр захар
  • 200гр сол
  • черен пипер
  • бахар
  • дафинов лист

Измийте чушките, почистете ги от семенниците и ги бланширайте за 2-3 минути в гореща вода. След това ги охладете в студена вода и ги нарежете на ивички.

Изберете млади и свежи моркови, почистете ги, измийте ги и ги нарежете на колелца.

Почистете лука и го анережете на филийки.

Смесете в дълбок съд подготвените зеленчуци. В тенджера сипете 1л вода, захарта и солта и кипнете течността, докато се разтворят напълно.

Във всеки от приготвените буркани сипете по 80гр оцет, 20гр олио, по 4-5 зърна черен пипер, 1-2 зърна бахар и по 1 дафинов лист. Напълнете плътно сус зеленчуковата смес и допълнете бурканите с горещата марината.

Запечатайте херметически и стерилизирайте салатата в продължение на 20 минути.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории