Последни Рецепти
Последни Статии

Ароматни зеленчуци

Добавено в Туршии

Добави към моето меню

  • Продукти за 1о стандартни буркана:
  • 2,5кг краставички корнишони
  • 1,5кг карфиол
  • 1кг дребни лукчета (арпаджик)
  • 1кг моркови
  • 500гр зелен фасул
  • 1л оцет
  • 250гр захар
  • 150гр сол
  • черен пипер
  • бахар
  • няколко дафинови листа

Изберете млади и свежи кратсвички, почистете ги, измийте ги и ги бланширайте за 2-3минути във вряща вода, след което тутакси ги охладете в студена вода.

Лукчетата, непочистени от ципите, бланширайте по същия начин, охладете и едва тогава почистете.

Измийте морковите и ги нарежете на колелца.

Почистеният зелен фасул, нарежете на половинки, бланширайте, а после и охладете по същия начин.

Налейте в дълбок със около 3л вода, добавете захарта и солта и кипнете маринатата. Във всекиот добре измитите буркани сипвайте по 100гр оцет, 2-3 зърна черен пипер, бахар и дафиное лист.

Започнете да редите зеленчука – краставички, карфиол, лукчета, маоркови, зелен фасул. Залейте зеленчука с горещата марината, запечатайте херметичски с капачки и стерилизирайте в продължение на 20 минути.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории