Ароматни зеленчуци
Добави към моето меню
- Продукти за 1о стандартни буркана:
- 2,5кг краставички корнишони
- 1,5кг карфиол
- 1кг дребни лукчета (арпаджик)
- 1кг моркови
- 500гр зелен фасул
- 1л оцет
- 250гр захар
- 150гр сол
- черен пипер
- бахар
- няколко дафинови листа
Изберете млади и свежи кратсвички, почистете ги, измийте ги и ги бланширайте за 2-3минути във вряща вода, след което тутакси ги охладете в студена вода.
Лукчетата, непочистени от ципите, бланширайте по същия начин, охладете и едва тогава почистете.
Измийте морковите и ги нарежете на колелца.
Почистеният зелен фасул, нарежете на половинки, бланширайте, а после и охладете по същия начин.
Налейте в дълбок със около 3л вода, добавете захарта и солта и кипнете маринатата. Във всекиот добре измитите буркани сипвайте по 100гр оцет, 2-3 зърна черен пипер, бахар и дафиное лист.
Започнете да редите зеленчука – краставички, карфиол, лукчета, маоркови, зелен фасул. Залейте зеленчука с горещата марината, запечатайте херметичски с капачки и стерилизирайте в продължение на 20 минути.