Happy късчета
Добави към моето меню
- 2 пилешки бутчета обезкостени или 2 пилешки филета
- 100 гр мариновани гъби печурки
- 2 с.л. тъмен соев сос
- олио за пържене
- царевично брашно за овалване – окло 1/2 ч.ч.
Пилешкото месео нарязвате на малки парченца, хапли и овалвате в царечното брашно. Пържете го в дълбок тиган, уок до златисто. След което добавяте гъбите, нарязани на лентички, окло 1ч.ч. топла вода и соевия сос.
Ястието се задушава до леко сгъстяване.
Оригинално се сервира с картофено пюре, за тези които са привърженици на разделното хранене – салата от зеле и моркови:)
Идея – когато е почти готово ястието към него можете да прибавите по една зелемна и червена чушка нарязани на колелца.