Последни Рецепти
Последни Статии

Риба филе със сос

Добавено в Ястия с риба и рибни продукти

Добави към моето меню

  • 4 филета от постна риба (хек, мерлуза) за 2 порции
  • 1 глава кромид лук
  • 2 с.л. олио
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 100 гр сметана
  • магданоз, 1 с.л.
  • 2 с.л. царевично брашно
  • чесъм 2-3 скилидки

Филетата риба посипвате с царвичното брашно, черен пипер на вкус и пържете в сгорещено олио до златисто.

Приготвяне на соса:

Лукът нарязвате на ситно и задушвавате с маслото и малко вода. След това добавяте бялото вино. Ври на бавен огън около 10 минути. Снема се от огъня и се прибавя 100 гр сметана, магданоз нарязан на дребно, лимонов сок на вкус и чесново брашно (или счукани 2-3 скилидки чесън).

Целият сос може и да се пасира.

Тази риба се сервира със студено бяло вино и много лимон.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории