Риба филе със сос
Добави към моето меню
- 4 филета от постна риба (хек, мерлуза) за 2 порции
- 1 глава кромид лук
- 2 с.л. олио
- 1 ч.ч. бяло вино
- 100 гр сметана
- магданоз, 1 с.л.
- 2 с.л. царевично брашно
- чесъм 2-3 скилидки
Филетата риба посипвате с царвичното брашно, черен пипер на вкус и пържете в сгорещено олио до златисто.
Приготвяне на соса:
Лукът нарязвате на ситно и задушвавате с маслото и малко вода. След това добавяте бялото вино. Ври на бавен огън около 10 минути. Снема се от огъня и се прибавя 100 гр сметана, магданоз нарязан на дребно, лимонов сок на вкус и чесново брашно (или счукани 2-3 скилидки чесън).
Целият сос може и да се пасира.
Тази риба се сервира със студено бяло вино и много лимон.