Пиле, задушено със зеленчуци
Добави към моето меню
- 1 пиле
- 200гр бамя (по желание)
- 3-4 чушки – червени и зелени
- 4-5 картофа
- 1 патладжан
- 3-4 домата
- 2 с.л. олио
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 с.л. ситно нарязан магданоз
Обелете патладжана, нарежете го на кубчета, посолете го и го оставете да престои 1 ч в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивия му сок.
Почистете чушките от семената и дръжките и ги нарежете на тънки пръстени. Почистете бамята, обелете картофите и ги нарежете на кубчета.
Почистете пилето, измийте го и го нарежете на порции.
Задушете в сгорещена мазнина и малко вода ситно нарязания лук, добавете обелените и настъргани домати и червен пипер и налейте толкова вода, колкото да се покрият продуктите. Похлупете съда и задушете на тих огън, докато месото омекне. След това прибавете почистените зеленчуци и продължете да варите ястието, докато всички продукти се сварят.
Поднесете ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.