Последни Рецепти
Последни Статии

Пиле, задушено със зеленчуци

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • 1 пиле
  • 200гр бамя (по желание)
  • 3-4 чушки – червени и зелени
  • 4-5 картофа
  • 1 патладжан
  • 3-4 домата
  • 2 с.л. олио
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 с.л. ситно нарязан магданоз

Обелете патладжана, нарежете го на кубчета, посолете го и го оставете да престои 1 ч в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивия му сок.

Почистете чушките от семената и дръжките и ги нарежете на тънки пръстени. Почистете бамята, обелете картофите и ги нарежете на кубчета.

Почистете пилето, измийте го и го нарежете на порции.

Задушете в сгорещена мазнина и малко вода ситно нарязания лук, добавете обелените и настъргани домати и червен пипер и налейте толкова вода, колкото да се покрият продуктите. Похлупете съда и задушете на тих огън, докато месото омекне. След това прибавете почистените зеленчуци и продължете да варите ястието, докато всички продукти се сварят.

Поднесете ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории