Последни Рецепти
Последни Статии

Гювеч по френски

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

  • 2 глави лук
  • 3 патладжана
  • 2-3 тиквички
  • 5-6 домата
  • 2-3 с.л. олио
  • 1 с.л галета
  • 150гр кашкавал

Нарежете на кръгчета патладжаните и ги оставете да си пуснат черната вода. Нарежете и тиквичките на кръгчета. Изпържете патладжаните и тиквичките съвсем леко (във фрутюрника за около 5мин).

Задушете нарязания на кръгчета кук с олито и малко вода. Когато лука омекне прибавете 4 обелени домата, нарязани на филийки.

В тавичка наредете един ред патладжани, върху тях изсипете сместа от лука с доматите, а отгоре – тиквичките.

Покрийте последния ред с тънки кръгчета домати и поръсете с галетата.

Печете около 30минути в умерена фурна. Преди да извадите ястието го поръсете с настъргания кашкавал и запечете до апетитно зачервяване.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории