Гювеч по френски
Добави към моето меню
- 2 глави лук
- 3 патладжана
- 2-3 тиквички
- 5-6 домата
- 2-3 с.л. олио
- 1 с.л галета
- 150гр кашкавал
Нарежете на кръгчета патладжаните и ги оставете да си пуснат черната вода. Нарежете и тиквичките на кръгчета. Изпържете патладжаните и тиквичките съвсем леко (във фрутюрника за около 5мин).
Задушете нарязания на кръгчета кук с олито и малко вода. Когато лука омекне прибавете 4 обелени домата, нарязани на филийки.
В тавичка наредете един ред патладжани, върху тях изсипете сместа от лука с доматите, а отгоре – тиквичките.
Покрийте последния ред с тънки кръгчета домати и поръсете с галетата.
Печете около 30минути в умерена фурна. Преди да извадите ястието го поръсете с настъргания кашкавал и запечете до апетитно зачервяване.