Последни Рецепти
Последни Статии

Борш по градинарски

Добавено в Руска кухня, Супи без месо

Добави към моето меню

  • 1 малка глава червено цвекло
  • 1 глава кромид лук
  • 1 парче целина и 2-3 листа
  • 2-3 моркова
  • 2 корена магданоз и листа магданоз
  • 1-2 пиперки
  • 4-5 картофа
  • 1/4 малка прясна зелка
  • 1 шепа грах
  • 1 щипка ким
  • черен пипер и сол на вкус
  • 1 дафинов лист
  • 1 с.л. олио
  • 2 с.л. кисело мляко или сметана

Зелката почиствате и нарязвате на ивички, след което го заливате с гореща вода и варите до омекване. Тогава добавяте нарязаните на кубчета картофи и варите до готовност.

В растителното масло запържвате лука, след което добавяте останалите нарязани на дребно зеленчуци – червено цвекло, моркови, пиперки, грах. Задушвате ги няколко минути, след което няколко лъжици вода и ги варите до готовност.

Смесвате двете съставки, като добавяте подправките – ким, черен пипер и дафинов лист. Ако е необходимо добавяте още гореща вода. Кипвате и оттегляте съда от огъня.

Опитвате борша на вкус и го подпавяте с киселото мляко или сметаната и го наръсвате със ситно нарязания магданоз.

Това е оригинална руска рецепта и аз го приготвям и без няко от продуктите, ако в момента ги няма, но винаги го поднасям горещ с припечени филиики през есента и зимата. Наистина сгрява!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории