Телешко с калвадос и сметана
Добави към моето меню
- 2 пържоли от телешко филе
- 100 г сметана
- 30 г масло
- 2 с.л. калвадос (можем да го заменим с ракия)
- 1 сладка ябълка
- лимонов сок
- черен пипер и сол на вкус
Нарежете на кубчета обелената ябълка. Посолете леко начуканите пържоли, поръсете ги с лимонов сок,черен пипер и ги изпържете от двете страни в силно сгорещено масло (може да ги изпечете и на скара).
Прибававете нарязаната на кубчета ябълка.
Сгорещете калвадоса в малък съд, запалете го и пламтящ го излейте върху месото.
Прибавете разбитата сметана и на тих огън задушете около 2 минути.
Наредете месото в чиния за поднасяне и залейте със сметановия сос. Украсете с нарязаните на кубчета ябълки.
Поднесете със салата по избор и бутилка френско вино. Сега и по нашите магазини има френски вина. А защо да не си преставите, че тази френска рецепта ви е поднасят на едно от малките корабчета по Сена:) От нас зависи настроевнието да е добро!