Последни Рецепти
Последни Статии

Телешко с калвадос и сметана

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • 2 пържоли от телешко филе
  • 100 г сметана
  • 30 г масло
  • 2 с.л. калвадос (можем да го заменим с ракия)
  • 1 сладка ябълка
  • лимонов сок
  • черен пипер и сол на вкус

Нарежете на кубчета обелената ябълка. Посолете леко начуканите пържоли, поръсете ги с лимонов сок,черен пипер и ги изпържете от двете страни в силно сгорещено масло (може да ги изпечете и на скара).

Прибававете нарязаната на кубчета ябълка.
Сгорещете калвадоса в малък съд, запалете го и пламтящ го излейте върху месото.

Прибавете разбитата сметана и на тих огън задушете около 2 минути.

Наредете месото в чиния за поднасяне и залейте със сметановия сос. Украсете с нарязаните на кубчета ябълки.

Поднесете със салата по избор и бутилка френско вино. Сега и по нашите магазини има френски вина. А защо да не си преставите, че тази френска рецепта ви е поднасят на едно от малките корабчета по Сена:) От нас зависи настроевнието да е добро!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории