Последни Рецепти
Последни Статии

Зелева салата по китайски

Добавено в Салати

Добави към моето меню

  • 1/2 зелка (около 1кг)
  • 2 средно големи моркова
  • 200 гр спанак
  • 2 с.л. магданоз
  • 2-3 с.л. оцет на вкус
  • 1 с.л. светъл соев сос
  • 1 с.л. сусамово масло (или зехтин)
  • 1 ч.л. мед
  • 1 ч.л. джинджифил (или сух на вкус)
  • 1 с.л. препечено сусамово семе
  • сол на вкус

Нарежете зелето на тънки ивици и леко го претрийте. Нарежете спанака, а моркова настържете на едро ренде. Сипете зелето, спанака, моркова и накълцания на дребно магданоз в голяма купа.

Смесете оцета, сусамовото масло, соевия сос, меда и дебно нарязания пресен корен от джинджифил (или поръсете със сух джинджифил на вкус).

Изсипете подправките върху зелената смес и разбъркайте добре.

Преди да сервирате посолете на вкус и поръсете с препечно сусамово семе.

Вкусно, препечено сусамово и слънчогледово семе може да си приготвите сами по следния начин. Изсипете около 4 с.л. семе в средно нагрят таван и разбърквайте с дървена лопатка за около 2 минути докато започне да получава кафяв цвят, а след това непрекъснато го бъркайте до златистокафяво. Така приготвеното семе използвам и за гарниране на крем супи.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории