Салата от пиперки и патладжани
Добави към моето меню
- 2 патладжана
- 8 зелени пиперки
- 4 броя домати
- 50 гр орехови ядки
- 2 с.л. олио
- 4 скилидки чесън
- 1/2 връзка магданоз
- сол на вкус
- 2 с.л. оцет
Това е тардиционна ястие за Димитровден
Изпечете патладжаните и пиперките на силен огън. Вкусът им ще бъде неповторим, ако ги изпечете на жар. След това ги обелете и нарежете на ситно.
Прибавете счуканите орехи и чесън и подправете на вкус с част от олиото, оцета и солта. Разбъркайте добре получената смес и я сипете в чинията, в която ще сервирате салатата. Отгоре подредете нарязаните на тънки филийки домати. Поръсете ги със ситно нарязания магданоз и ги залейте с останалото олио.
Това е една идеална есенна салата, която отваря апетит за основното ястие.