Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнено пиле с булгур и зеле

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • 1 пиле
  • 1 кг зеле
  • 200 гр булгур
  • 2 с.л. олио
  • 1 ч.л. червен пипер
  • джоджен, чубрица, магданоз и сол на вкус

За празника на свети Димитър се приготвят различни ястия от птици и зеленчуци. Предлагаме ви да опитате оригинално ястие от Горни Дъбник.

Почистете, измийте и осолете пилето.

В половината олио задушете предварително нарязаното и претрито зеле, дреболиите и булгура. Подправете с червен пипер и ситно нарязан джоджен. Залейте сместа с топла вода и оставете да ври около 10 минути до пълното омекване на зелето.

Напълнете пилето с получената плънка и я зашийте. В голяма тава сипете останалото олио. Сложете пилето в нея и печете в умерена фурна. Прибавяйте по малко вода и поливайте пилето, за да не изсъхне месото.

В нашето забързано ежидневие и когато медиите ни заливат с новини за пандемии и птичи грип, едва ли ни е до това да купуваме и ядем пилета. Но традициите повеляват, а ние се съобразяваме с тях.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории