Последни Рецепти
Последни Статии

Патладжани по провансалски

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • 500 гр свинско месо
  • 3-4 патладжана, около 1 кг
  • 2-3 глави кромид лук
  • 6-7 домата или 4 с.л. доматено пюре
  • 1 с.л. олио
  • 2 моркова
  • 200 гр гъби печурки
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 връзка магданоз
  • чубрица, черен пипер и сол на вкус
  • 2-3 с.л. олио

Месото нарязвате на малки парченца и запържвате със ситно нарязания лук. След това посолявате и наръсвате с червен пипер. Наливате малко вода и задушавате в затворен съд, докато омекне месото. Задушаването става на слаб огън.

Патладжаните обелвате и нарязвате на кубчета, и ги оставяте да се отцедят около 30 минути. След това ги измивате и отново ги отцеждат. Прибавяте ги към месото.

Когато яденето е почти готово, се прибавят нарязаните на малки парченца домати (или размитото с малко вода доматено пюре) нарязаните на колца моркови и гъбите. Прибавяте и брашното, размито с малко вода.

При поднасянете наръсвате обилно със ситно нарязан.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории