Патладжани по провансалски
Добави към моето меню
- 500 гр свинско месо
- 3-4 патладжана, около 1 кг
- 2-3 глави кромид лук
- 6-7 домата или 4 с.л. доматено пюре
- 1 с.л. олио
- 2 моркова
- 200 гр гъби печурки
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 връзка магданоз
- чубрица, черен пипер и сол на вкус
- 2-3 с.л. олио
Месото нарязвате на малки парченца и запържвате със ситно нарязания лук. След това посолявате и наръсвате с червен пипер. Наливате малко вода и задушавате в затворен съд, докато омекне месото. Задушаването става на слаб огън.
Патладжаните обелвате и нарязвате на кубчета, и ги оставяте да се отцедят около 30 минути. След това ги измивате и отново ги отцеждат. Прибавяте ги към месото.
Когато яденето е почти готово, се прибавят нарязаните на малки парченца домати (или размитото с малко вода доматено пюре) нарязаните на колца моркови и гъбите. Прибавяте и брашното, размито с малко вода.
При поднасянете наръсвате обилно със ситно нарязан.