Последни Рецепти
Последни Статии

Зелени чушки с месо по китайски

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • 300 гр крехко свинско месо (филе)
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 10 чушки (или 4 праза според сезона)
  • 3-4 с.л. олио
  • 2 с.л. червено вино
  • 1 ч.л. мед
  • 1 с.л. соев сос
  • джинджифил на вкус, около 1 ч.л.

Месото нарязвате на тънки филии и го поставяте в марината приготвена от соевия сос, джинджифила и разтвореното в 2 с.л. вино нишесте.

Чушките нарязвате на ивици с широчина 4 см, като сеотделяте семето. Ако е през зимата и го приготвяте с праз го режете на колелца.

Сгорещявате силно олиото в дълбок тиган уок. Запържва месото около 30 секунди, докато промени цвета си и го изваждате. Останалото олио пак силно го сгорещявате. Прибавяте чушките и при непрекъснато бъркане ги запържвате около 30 секунди.
Слагате обратно месото, след това изливате соса от маринатата и прибавяте лъжичка мед.

Всичко се пържи още няколко минути. Месото трябва да е сочно, а чушките – пресни и хрупкави.

Поднасяте със сварен ориз.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории