Зелени чушки с месо по китайски
Добави към моето меню
- 300 гр крехко свинско месо (филе)
- 2 с.л. царевично нишесте
- 10 чушки (или 4 праза според сезона)
- 3-4 с.л. олио
- 2 с.л. червено вино
- 1 ч.л. мед
- 1 с.л. соев сос
- джинджифил на вкус, около 1 ч.л.
Месото нарязвате на тънки филии и го поставяте в марината приготвена от соевия сос, джинджифила и разтвореното в 2 с.л. вино нишесте.
Чушките нарязвате на ивици с широчина 4 см, като сеотделяте семето. Ако е през зимата и го приготвяте с праз го режете на колелца.
Сгорещявате силно олиото в дълбок тиган уок. Запържва месото около 30 секунди, докато промени цвета си и го изваждате. Останалото олио пак силно го сгорещявате. Прибавяте чушките и при непрекъснато бъркане ги запържвате около 30 секунди.
Слагате обратно месото, след това изливате соса от маринатата и прибавяте лъжичка мед.
Всичко се пържи още няколко минути. Месото трябва да е сочно, а чушките – пресни и хрупкави.
Поднасяте със сварен ориз.