Задущено месо с пъстри зеленчуци
Добави към моето меню
- 300 гр свинско, говеждо или пилешко месо
- 1 глава китайско зеле
- 3-4 стръка пресен кромид лук
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.ч. соеви кълнове
- 1 ч.ч. пресни гъби печурки
- 1/2 ч.ч. млад зелен грах (може и замразен)
- 2-3 моркова
- 1 с.л. царевично нишесте
- 2 с.л. олио
- 1 с.л. соев сос
- джинджифил
Месото нарязвате на много тънки филийки или малки кубчета.
Зелевите листа нарязвате напречно, соевите кълнове измивате и изцеждате добре. Пресният лук и чесънът накълцвате на ситно. Морковите режите на пръчици. Соевият сос и джинджифила размесвате с разтвореното във малко вода царевично нишесте.
Олиото сгорещявате в голям тиган уок. Запържвате месото и го отмествате от средата на тигана. Постепенно, едно след друго, добавяте скилидките чесън, гъбите, грахът, зелето и лукът, като пържате и от време на време ги разбърквате. Трябва да се внимава сместа да не се развари.
Смесвате месото и зеленчуците и добавяте разреденото царевично нишесте. При необходимост може да се долее малко бульон. Задушавате 5-10 минути и сервирате с варен ориз.