Пиле по японски
Добави към моето меню
- пилешки гърди – 1/2 кг
- спанак – 200 г
- лют червен пипер – 1 чушка
- кориандър – 1 стрък
- лимон – 1 бр
- бяло вино – 2 с.л.
- соев сос – 1 ч.л.
- сол – 1 ч.л.
В дълбока тенджера с вода сложете кориандъра, сока на лимона и сол. Оставете да заври и добавете пилешките гърди. Варете около 1 час като обирате пяната. Извадете пилешкото филе и го нарежете на филийки.
В отделен съд с вряща вода пуснете спанака да се попари за няколко минути след което го отцедете и пасирайте до получаване на пюре.
Разбийте соевия сос, бялото вино и ситно накълцания лют пипер. Върху цели листа спанак подредете пилешко филе, сложете от спаначеното пюре и накрая полейте с лютив сос.