Последни Рецепти
Последни Статии

Драно пиле (гайда)

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • пиле – поне 1 кг
  • лук – 1-2 глави
  • гъби – 200 гр
  • ориз – 1 ч.ч.
  • пушени гърди – 160 гр
  • стафиди – 50 гр
  • соев сос – на вкус
  • черен пипер- на вкус
  • къри (сладко) – на вкус
  • сол – на вкус

Пилето трябва да се размрази много добре за да може да се свали кожата.Това е най-сложната част от рецептата.Свалянето на кожата започва от към трътката. Целта е кожата да се запази цяла. Процедурата е както при дрането на агне или заек. Всичко това става с търпение. След като се свали кожата, тя се поставя в съд с вода за да не изсъхва.Така одраното пиле, се сварява добре, за да може да се обезкости.

Докато се вари пилето се приготвя плънката. Задушават се лука, пушените гърди, прибавя се ориза и стафидите. След като се задушат, прибавя се свареното и ситно накълцано пилешко месо заедно с подправките. Всичко това се пълни в пилешката кожа, зашиват се отворите, намазва се с масло и червен пипер и се запича в фурната. Готовото ястие се нарязва на порции. Тази рецепта отнема доста време, но си заслужава.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории