Обърнат кейк
Добави към моето меню
- 1 чаша мед
- 3 яйчни белтъка
- 1/2 чаша разтопено масло
- ананас (нарязан на шайби)
- череши или друг плод по желание
- 3/4 чаши пълнозърнесто пшенично брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 3 яйчни жълтъка
- 5 с.л. сок от плодовете, използвани в кейка.
Прибавете 1/2 чаша мед към маслото, растопено в тавичка. Разстелете равномерно сместта върху дъното на тавата. Подредете плодовете красиво върху маслото и меда и върху тях изсипете тестото приготвено по следния начин:
Разбийте яйчните жълтъци и прибавете 1/2 чаша мед и плодовия сок. Добавете пресятото с бакпулвера брашно и разбъркайте. Прибавете добре разбитите яйчни белтъци.
Изпечете кейка в умерена фурна около 45 минути до 1 час.
Готовия кейк обърнете върху голяма чиния – плодовете остават отгоре.