Пълнени яйца
Добави към моето меню
- 4 яйца
- сол
- прясно смлян черен пипер
- 1 ч.л. суха мая
- кисело мляко
- червен пипер
- стръкчета магданоз
- Сложете яйцата в съд със студена вода, загрейте до кипване и варете в продължение на 10 минути.
- Излейте водата и охладете яйцата със студена вода. (така се избягва посиняването на жълтъка.)
- Обелете яйцата и ги срежете на половинки по дължина.
- Отстранете жълтъците и ги пасирайте добре заедно със солта, червения пипер и маята.. Добавете кисело мляко, така че да се получи стегната смес, подобна по консистенция на сметана.
- Издълбайте с помощта на лъжица част от белтъка, за да получите по-голяма вместимост на белтъчните половинки.
- Напълнете белтъчните половинки със сместа. Поръсете с червен пипер и украсете със стръкчета магданоз.
ima i po lesna recepta:
varite iaicata izvajdate jaltacite kato gi srejte na polovinka iaicata posle sma4kvate s vilicata jaltacite dobaviate malko 4erven piper ama mani4ko ,malko sirene, malko nastargan ka6kaval ,malko salam4e ili niakakva mrav4ica gotova za idedene nariazana na drebno,sol 4eren piper i vsi4ko se razbarkva kato smesta se palni v polovinkite beltak s malko vrah4e
posle se servirat
da vie e vkusno
tova e po lesno