Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнени яйца

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

  • 4 яйца
  • сол
  • прясно смлян черен пипер
  • 1 ч.л. суха мая
  • кисело мляко
  • червен пипер
  • стръкчета магданоз

  • Сложете яйцата в съд със студена вода, загрейте до кипване и варете в продължение на 10 минути.
  • Излейте водата и охладете яйцата със студена вода. (така се избягва посиняването на жълтъка.)
  • Обелете яйцата и ги срежете на половинки по дължина.
  • Отстранете жълтъците и ги пасирайте добре заедно със солта, червения пипер и маята.. Добавете кисело мляко, така че да се получи стегната смес, подобна по консистенция на сметана.
  • Издълбайте с помощта на лъжица част от белтъка, за да получите по-голяма вместимост на белтъчните половинки.
  • Напълнете белтъчните половинки със сместа. Поръсете с червен пипер и украсете със стръкчета магданоз.
Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    RE: // October 14th, 2006 at 10:54 pm

    ima i po lesna recepta:

    varite iaicata izvajdate jaltacite kato gi srejte na polovinka iaicata posle sma4kvate s vilicata jaltacite dobaviate malko 4erven piper ama mani4ko ,malko sirene, malko nastargan ka6kaval ,malko salam4e ili niakakva mrav4ica gotova za idedene nariazana na drebno,sol 4eren piper i vsi4ko se razbarkva kato smesta se palni v polovinkite beltak s malko vrah4e
    posle se servirat
    da vie e vkusno
    tova e po lesno