Последни Рецепти
Последни Статии

Мусака от праз

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

  • 600 г. (3 стръка) праз
  • 1 глава лук
  • 4 с.л. ориз
  • 4 с.л. олио
  • 2 с.л. доматено пюре
  • черен пипер
  • сол
  • джоджен
  • магданоз

  • Нарежете лука на дребно задушете в мазнината.
  • Прибавете ориза и посолете.
  • Поръсете с нарязан на дребно джоджед и/или магданоз.
  • Нарежете праза на парчета дълги около 5-6 см.
  • Извадете част от вътрешността им и напълнете парчетата с част от плънката.
  • Задушете извадената част от праза, размесете с останалата част от плънката и разстелете в тавичка.
  • Отгоре наредете пълнения праз.
  • Залейте с доматен сос до половината от мусаката.
  • Печете докато остане само на масло.
Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории