Последни Рецепти
Последни Статии

Многолистно тесто

Добавено в Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

рецепта за бутер тесто

  • 250 г брашно
  • 200 г масло
  • 100 мл вода
  • сол

  • Сложете брашното върху дъска, мушама или в голяма тава, направете в средата кладенче.
  • Добавете солта и постепенно изсипете водата като замесите тесто с края на пръстите.
  • Разточете полученото тесто на квадрат.
  • Завийте маслото в тестото като пакет и оставете в хладилник за 15 минути.
  • Разточете заедно с маслото, както е вътре на лента дълга 60 см.
  • Прегънете двата края към средата, прегънете още веднъж на две и отново разточете.
  • Оставете в хладилника да почива още 15 минути, след което повторете операцията с тройното прегъване, но този път от обратната страна на тестото.
  • Разточете, прегънете на две, пак разточете и оставете да почива 20 минути в хладилника.

Така приготвеното тесто се използва за приготвяне на баници, сладки и соленки, бутер банички, пици и др.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории