Последни Рецепти
Последни Статии

Сладкиш с конфитюр

Добавено в Сладкиши

Добави към моето меню

  • за тестото:
  • 3 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 2 с.л. масло
  • 1 и 1/2 с.л. захар
  • 1 яйце
  • 1/3 ч.л. сол
  • 15 г мая
  • за пълнежа
  • 1 ч.ч. конфитюр или мармалад
  • 1 яйце за намазване

  • Към леко затопленото мляко прибавете размитата в млако захар мая, яйцето и солта. Разбъркайте добре.
  • Прибавете брашното и измесете тесто.
  • Разстелете тестото върху гладка повърхност, направете кладенчета с пръсти, поръсете с 1 с.л. от маслото и омесете отново. Повторете докато поеме всичкото масло. Получава се гладко тесто, което не лепне.
  • Поръсете тестото с брашно, покрийте го с кърпа и оставете да втаса.
  • От 3/4 на готовото тесто се разточете блат с дебелина 1 см и го поставете в намазнена тава.
  • Завийте краищата на блата нагоре и го намажете с конфитюра.
  • От останалото тесто направете тънки въженца, които наредете във вид на мрежа (затворническа решетка :-) ) върху сладкиша, като краищата закрепете за страничния бордюр.
  • Намажете повърхността на мрежата с разбитото яйце.
  • Оставете сладкиша да престои на топло около 30-40 минути.
  • Печете 25-30 минути на 210-230°C
Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории